ΑΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 8.5.23

Η εκδήλωση με θέμα “Άγχος πριν τις εξετάσεις” στοχεύει στην κατανόηση και διαχείριση του άγχους που βιώνουν οι μαθητές και οι φοιτητές πριν από εξεταστικές περιόδους. Τα κύρια σημεία της περιλαμβάνουν:

  1. Τι είναι το άγχος των εξετάσεων: Παρουσίαση των αιτίων του άγχους, όπως ο φόβος αποτυχίας, η πίεση για καλές επιδόσεις, και οι μεγάλες προσδοκίες από τον κοινωνικό περίγυρο.

  2. Συμπτώματα και επιπτώσεις: Εξήγηση των σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων, όπως ταχυκαρδία, αϋπνία, μειωμένη συγκέντρωση, και πώς αυτά επηρεάζουν την απόδοση.

  3. Στρατηγικές διαχείρισης του άγχους: Παρουσίαση τεχνικών χαλάρωσης, όπως η σωστή αναπνοή, ο διαλογισμός και η άσκηση, καθώς και τρόποι οργάνωσης του διαβάσματος για μείωση της πίεσης.

  4. Ψυχολογική υποστήριξη: Ο ρόλος των γονέων, των εκπαιδευτικών, και των ψυχολόγων στη στήριξη των μαθητών, με έμφαση στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση βοηθά τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τις ρίζες του άγχους και να υιοθετήσουν πρακτικές που θα τους επιτρέψουν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά το άγχος κατά την περίοδο των εξετάσεων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοσή τους και την ψυχική τους ευεξία.

Scroll to Top