ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 6.11.23

 

Η εκδήλωση με θέμα “Φυσικές καταστροφές και επιπτώσεις στην ψυχολογία” επικεντρώνεται στην ψυχολογική επίδραση που έχουν οι φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λπ.) στους ανθρώπους και στις κοινότητες. Βασικά σημεία της εκδήλωσης περιλαμβάνουν:

  1. Ψυχολογικές αντιδράσεις στις φυσικές καταστροφές: Ανάλυση των συναισθημάτων φόβου, άγχους, και μετατραυματικού στρες που βιώνουν τα άτομα που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από καταστροφικά φαινόμενα.

  2. Κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες: Παρουσίαση των μακροχρόνιων επιπτώσεων όπως η κατάθλιψη, η κοινωνική απομόνωση, και η αίσθηση απώλειας, καθώς και ο αντίκτυπος στις ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι).

  3. Στρατηγικές ψυχολογικής στήριξης: Προτάσεις για την αντιμετώπιση του ψυχολογικού τραύματος μετά από καταστροφές, όπως η ψυχολογική πρώτων βοηθειών, οι ομάδες στήριξης και η θεραπεία τραύματος.

  4. Ο ρόλος της κοινότητας και των φορέων: Συζήτηση για το πώς η στήριξη από την οικογένεια, τους φίλους, και τους ειδικούς ψυχικής υγείας, καθώς και η κρατική μέριμνα, μπορούν να βοηθήσουν στην ψυχολογική ανάρρωση και την ανθεκτικότητα των πληγέντων.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία σε περιόδους κρίσης, και στην ενίσχυση των μέτρων για την παροχή έγκαιρης και αποτελεσματικής υποστήριξης στα θύματα φυσικών καταστροφών.

Scroll to Top